Catering

Zimny bufet

6,00 złSałatka wielkopolska z jajkiem, szynką chłopską i ogórkiem konserwowym
ze świeżo tartym chrzanem i pieprzem

6,00 złPyra z gzikiem, z gęstą śmietaną, szczypiorkiem i redyską

7,00 złTatar z polędwicy wołowej z cebulką i ogórkiem kiszonym podany na pieczywie

16,00 złTatar z polędwicy wołowej z marynowanymi pieczarkami, cebulką i ogórkiem kiszonym serwowany z żółtkiem i skibką chleba

Zupy z naszej kuchni

8,00 złZupa krem z białych warzyw z serem pleśniowym podany pod
szpinakiem z pianką śmietanową i żółtkiem

8,00 złŻurek wielkopolski na własnym zakwasie z białą kiełbasą i jajkiem,
podany z puree chrzanowy

8,00 złRegionalna zupa dnia

8,00 złRubinowy barszcz czerwony z chrupiącym krokietem

Tradycyjne domowe pierogi z okrasą

13,00 złPierogi z pyrkami, cebulą i wiejskim twarogiem

16,00 złPierogi z mięsem wieprzowym i soczewicą na kapuście zasmażanej

Dania główne
(dodatki: chrzan – 1 zł, musztarda – 1 zł, pieczywo – 1 zł, krokiecik – 3 zł, ogórki musztardowe – 3 zł)

18,00 złSpecjalność Szefa Kuchni „Golonka w pepitkę” z warzyw, podana z pyrami chrzanowymi i ogórkiem kiszonym

25,00 złPieczona golonka w regionalnych przyprawach, podana z pieczywem na domowym bigosie przyrządzanym na winie ze śliwkami. Serwowana z piwem (0,3l.) bądź kieliszkiem wódki (0,25ml.)

19,00 złFilet z piersi kurczaka podany z purée i marchewką w kostkę smażoną na maśle

23,00 złKotlet schabowy po domowemu w panierce, podany z pyrami i mizerią

25,00 złZrazy wieprzowe z ogórkiem, boczkiem i cebulką w środku, polane ciemnym sosem, serwowane z szagówkami i modrą kapustą

26,00 złZłocisty filet ze świeżego dorsza, smażony na maśle klarowanym, podawany z pyrkami i surówką z kapusty kiszonej na jabłku (tylko w piątki)

27,00 złGulasz wołowy z cebulą, pieczarkami i warzywami, przyrządzany na czerwonym winie podany z kaszą gryczaną i ogórkiem musztardowym

28,00 złUdka z kaczki pieczone na jabłkach, podane z buraczkami i szagówkami

44,00 złPolędwica wołowa z masełkiem rozmarynowym i czosnkiem, z zasmażanymi ziemniakami i surówką z pora

52,00 złPolędwica wołowa z wiśniami duszonymi w czerwonym winie podana z purée ziołowym, rukolą i pomidorkami koktajlowymi

Sałatki

16,00 złBABUNI – sałatka z pieczonymi burakami, kozim serem z prażonymi migdałami

17,00 złSZEFA KUCHNI – sałatka z gruszkami, szparagami, kurczakiem, polana sosem sezamowo-migdałowym

26,00 złSAŁATKA KRÓLEWSKA – sałatka z polędwicą wołową, pomidorem ogórkiem, cebulą w sosie czosnkowo-śmietanowym podana z grillowanym pieczywem

Desery

5,00 złWaniliowa rozkosz z nutką karmelu, bitą śmietaną i wisienką koktajlową

6,00 złRacuchy z ostrowskim sosem waniliowym

6,00 złPłonące maliny

8,00 złTorcik Babuni bezowo-lodowy z musem owocowym